Excite

Bonaire: perfect eiland voor natuurliefhebbers

Het eiland Bonaire ligt in het zuidelijke deel van de Caribische Zee, voor de kust van Venezuela. Vooral onderwater is Bonaire een van de mooiste eilanden van het Caribisch gebied, maar ook aan land vind je indrukwekkende flora en fauna. Voor natuurliefhebbers is een reis naar Bonaire een uitstekend idee.

Je kunt er genieten van de prachtige omgeving, lekker uitrusten op het strand, of op verkenningstocht gaan langs verschillende bezienswaardigheden. Reizen naar Bonaire boek je gemakkelijk zelf online. Je kunt dan ook meteen je accommodatie regelen. Er is keuze uit een groot aantal hotels of appartementencomplexen. En dan is het tijd om Bonaire te ontdekken!

Een bezoekje aan Washington Slagbaai National Park kun je eigenlijk niet overslaan. Dit park ligt in het noordwesten van het eiland, en is het eerste natuurpark van de Nederlandse Antillen. Vergaap je hier aan het natuurschoon, en bekijk de grote variatie aan bijzondere landschappen en exotische dieren.

Lac Bay is een van de beste surf- en duiklocaties van het eiland, maar ook meer dan de moeite waard voor mensen die niet zo sportief zijn. De baai heeft een prachtig strand, en je vindt hier de allergrootste, nog onaangetaste Mangrovebossen ter wereld.

In het zuidwesten van het eiland vind je het Pekelmeer en het flamingoreservaat. Hier bevinden zich, afhankelijk van het seizoen, tussen de 2000 en 7000 flamingo’s. Dit dier is het symbool van het eiland Bonaire, en het is heel bijzonder om de flamingo eens in zijn eigen leefomgeving te zien.

Afbeelding: Flickr, gebruiker queulat00

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020