Excite

Bonaparte en Egypte

In Parijs kun je de expositie bezoeken die een nieuwe blik geeft op de betrekkingen tussen Frankrijk en Egypte eind achttiende eeuw. De historische band tussen de twee landen wordt door middel van ruim 400 kunstobjecten en voorwerpen getoond.

De band tussen Frankrijk en Egypte is ontstaan in 1796 tijdens Napoleon's Egypte Expeditie. Deze expeditie was één van de grootste ooit. Het hele leger van Napoleon ging mee. De confrontatie van de troepen van Bonaparte met Egypte heeft tot een cultuurschok geleid. De Egyptische beschaving was immers zo anders dan men tot dusver kende. Aan de hand van prachtige voorwerpen wordt het verhaal vertelt van ‘Les Savants de Bonaparte’, de geleerden die als eerste de Egyptische monumenten hebben bestudeerd. In de tentoonstelling krijg je ook een duidelijk beeld van zowel de Franse als de Egyptische visies.

De tentoonstelling wordt gehouden in het Institut du Monde Arabe van 14 oktober 2008 tot 29 maart 2009. De tentoonstelling iedere dag te bezichtigen en is geopend vanaf 10.00 uur. De sluitingstijd is afhankelijk van de dag, maar je kunt er sowieso tot 18.00 uur terecht. Het volle tarief is €10,50 het tarief voor mensen met korting is €8,50 en mensen tot 26 jaar betalen €6,50.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020