Excite

Met de boot van Nederland naar Zweden

Een echte topvakantie begint al bij het moment dat je reis start. Niet pas op de plaats van bestemming. Dat is zeker iets dat waar is als het gaat om een trip waarbij je met de boot van Nederland naar Zweden reist. Bootreizen voelen altijd net even wat anders dan gewone reizen, waarschijnlijk omdat je op plekken komt waar soms even helemaal niemand te zien is.

Niet duur

Met de boot van Nederland naar Zweden hoeft niet duur te zijn. Via Stenaline.nl kun je bijvoorbeeld al vanaf €55 een tripje boeken. Dat is inclusief auto! De reis duurt niet zo heel lang: als je van Fredrikshaven naar Göteborg reist, ben je ongeveer 3,5 uur onderweg. Daarvoor zit je nog ongeveer 8,5 uur in de auto om in Fredrikshaven (Denemarken) te komen. Je kunt ook rechtstreeks vanaf Fredrikshaven naar Göteborg varen. Op zich is dat een aanrader, want aan boord van de ferry vind je vaak een casino, bar, restaurants, winkeltjes en zelfs een bioscoop. Vervelen is er dus niet bij. Stenaline heeft op de route Fredrikshaven drie boten varen en vaart acht keer per dag af.

Feesten en uitjes

Wie in de zomer naar Zweden gaat, zou eigenlijk moeten proberen het midzomerfeest bij te wonen. Dat is een van de belangrijkste feestdagen in Zweden. Zelfs Zweden die in andere Europese landen werken, gaan ervoor naar huis. In andere periodes zijn er ook genoeg dingen te doen. Denk aan het bezoeken van Slot Drottningholm, de Vikingnederzettingen, de Hoogovens van Engelsberg of de bijzondere rotstekeningen van Tanum.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020