Excite

Bouwvakantie 2011 in Belgie: waar woon je?

Waarom een bouwvakantie?

Het verschijnsel bouwvakantie, ook wel gewoon bouwverlof genoemd, is met de jaren ontstaan. Het is een akkoord tussen de werkgevers en de organisaties die de werknemers in de bouw vertegenwoordigen. Meestal zijn deze laatste de vakbonden.

Bedoeling is dat de ouders tijdens de twee maanden schoolvakantie (in België de volledige maanden juli en augustus) samen met de kinderen hun vrije tijd kunnen doorbrengen. Hierdoor is de bouwvakantie uitgegroeid tot een piekperiode voor alles en iedereen die met vakantie te maken heeft. Met name de touroperators, campings, zwembaden en last minute aanbieders.

Bouwvakantie 2011 in Belgie

In België valt de bouwvakantie elk jaar anders. Daarom wordt het 'bouwverlof' elk jaar opnieuw vastgelegd. Elke regio doet zelf een voorstel voor de periode. De bouwverlofperiode heeft dus niets te maken met de cao van de bouw. Nochtans vertegenwoordigt de bouwnijverheid in België 26.000 bouwbedrijven en 180.000 arbeiders.

De door de regio's aanbevolen periode worden al of niet door de bedrijven overgenomen. Uiteindelijk wordt de bouwvakantie definitief als ze wordt opgenomen in het arbeidsreglement. Dat gebeurt zo rond oktober of november van het jaar voordien.

De verschillende regio's in België

Dat België een communautair land is, weet inmiddels de hele wereld. Drie taalgebieden, zes regeringen en nog eens een aantal arrondissementen, kantons en provincies. Heb je dus om een of andere reden met het bouwverlof in België te maken dan betekent dat een hele puzzel.

Voor Vlaanderen valt de bouwvakantie 2011 tussen 9 juli en 12 augustus. Dit betekent dus een marge van bijna 5 weken!

Voor het Waalse deel vallen begin en einde tussen 4 juli en 1 augustus. Een marge van 4 weken dus.

Het centrum van België heeft bouwvakantie tussen 1 juli en tot en met 29 juli.

Kortom: wanneer je bouwvakantie in 2011 in België ook is bepaald, geniet ervan en hopelijk krijgen we met zijn allen een heerlijke zomerperiode!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020