Excite

Brabantse sfeer in Tilburg

Tilburg heeft een leuk centrum waar je goed kunt shoppen. Maar ook vind je er veel historische gebouwen, zoals bijvoorbeeld bij de Oude Markt. Hier zijn gebouwen uit de vijftiende eeuw te vinden. Ook interessant is het raadhuis, dat gebouwd is in de periode van 1847 tot 1849. De begraafplaats in de binnenstad is ook de moeite waard om te bekijken.

Tilburg heeft ook verschillende musea, zoals Museum Scryption, Natuurmuseum Brabant en het Textielmuseum. Je kunt ook op veel plaatsen lekker eten en de dag afsluiten in een gezellig café of bij een bioscoop. Je kunt ’s avonds ook naar Poppodium 013. In deze grote concertzaal vinden altijd wel concerten plaats. Soms van lokale talenten en soms zijn er zelfs gratis concerten. Je kunt altijd op de website van de 013 kijken voor het programma.

Vlakbij Tilburg, in Kaatsheuvel, heb je de Efteling. Ook hier kun je prima heen tijdens een citytrip in Tilburg. Het is een leuke trip voor zowel jong als oud, met het sprookjesbos en de verschillende attracties. Attracties hoeven niet wild of hoog te zijn, maar kunnen ook heel mooi zijn, zoals de Fata Morgana en de Droomvlucht, die vol met prachtige details zitten. Probeer de Efteling te bezoeken buiten de schoolvakanties en weekenden. Het is dan een stuk minder druk en de wachtrijen zijn een stuk minder lang. Zo is een bezoekje aan de Efteling een stuk leuker.

Afbeelding: Flickr account dice

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020