Excite

Bremen: een stad met veel gezichten

Duitsland is als buurland zeer makkelijk te bezoeken. Het land heeft genoeg te bieden als het gaat om mooie bezienswaardigheden. Zo heb je bijvoorbeeld de stad Bremen, die zeer geschikt is voor een stedentrip.

Bremen heeft veel gezichten. Zo is het een stad vol cultuur, traditie, wetenschap en geschiedenis. De stad is ruim 1200 jaar oud en heeft daardoor veel boeiende oude gebouwen. Het marktplein van Bremen wordt gezien als het mooiste marktplein in Europa. Er zijn veel historische panden op het marktplein, zoals het raadhuis uit 1405, de St. Petri-Domde, monumentale koopmanshuizen uit de tijd van de Weserrenaissance rondom 1600 en het Roland-standbeeld van 1404, het vrijheidssymbool van de stad. In de Böttcherstraße vind je veel traditionele en expressionistische baksteenarchitectuur.

Je kunt ook een bezoekje brengen aan het Rhododendronpark, de grootste verzameling rodondendronculturen op het Europese vasteland. Ook kun je naar het Universum Science Center, dat ook zeer geschikt is voor kinderen. Op een speelse manier maak je kennis met de wetenschap. Ook is er in Bremen het Botanika, het grootste Science Center, met films en interactieve experimenten.

Bremen heeft erg veel musea die je kunt bezoeken en is tevens zeer geschikt om lekker te gaan shoppen. Daarnaast zijn er veel gezellige eettentjes, waar je heerlijk kunt eten. En wie weet kom je de Bremer stadsmuzikanten nog tegen.

Bekijk hier alle foto's

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020