Excite

Breng je vakantie door in een vakantiehuis in de Ardennen

De Ardennen is een laaggebergte. De hoogste top van het gebied, gelegen in de Hoge Ardennen is maar 694 meter hoog. Toch zijn de bergen van invloed op het klimaat. Het is er vaak regenachtig en de winters zijn koud. Wanneer er sneeuw valt, kun je in de Ardennen ook wintersporten.

In de Ardennen kun je prima terecht voor een actieve vakantie. Er worden veel survivalweekends georganiseerd. Je kunt er raften, kanoën, mountainbiken of wandelen. Bij de survivalweekends worden er vaak ook activiteiten als boogschieten georganiseerd. Maar ook abseilen of klimmen is mogelijk in de Ardennen. Daarnaast zijn er ook grotten waar je in kunt.

Als je in de Ardennen wilt verblijven, kun je een vakantiehuisje huren. Er zijn in het gebied vele vakantieparken die huisjes verhuren. Zo zijn er parken van Landal GreenParks. Twee van de parken liggen zo’n 80 kilometer van Maastricht af. Er is ook een groter vakantiepark aan het meer l'Eau d'Heure. Hier zijn meer dan 200 vakantiewoningen. Op deze vakantieparken vindt je chalets en bungalows, maar ook appartementjes.

Er worden ook andere vakantiehuizen aangeboden. Er zijn organisaties die door de hele Ardennen vakantiehuizen verhuren, daarbij zitten ook luxe huizen zoals chalets of kastelen. Tevens worden er grotere vakantiehuizen aangeboden waar je met een groep kunt logeren en sommige van deze huizen beschikken zelfs over een binnenzwembad.

Afbeelding: Flickr, Stephane Mignon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020