Excite

Briljant België

Een bierovergoten vakantie in België is zo geregeld. België kent namelijk meer dan 750 verschillende streekbieren. Zoek maar eens op ‘Bieren uit België’, en laat je verrassen. Kies voor elke dag van je reis een andere streek, en bezoek tijdens je bierentocht de mooiste Belgische plaatsen.

Je kunt ook gaan voor het avontuur en de gezinsuitjes. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de diverse attractieparken in het land. Bekend zijn Bellewaerde, Walibi en Plopsaland, met de grootste attracties voor jong en oud. Verder zijn er nog parken als Bruparck, Mini Europa, Océade en Antwerpse Zoo. In Mechelen kun je de Technopolis bezoeken.

Stedentripje maken? Ook dat kan in België. Behalve de karakteristieke kleine plaatsen zijn er boeiende steden, zoals Brugge, Antwerpen, Brussel, Kortrijk en Luik. Deze steden hebben elk een eigen, interessante historie en een prachtig stadshart. Voor wellness kun je terecht in het wereldberoemde Spa.

België heeft behalve steden ook veel prachtige stranden, zoals vlak bij Brugge. In Zeebrugge vind je een echte wereldhaven die door de jaren heen flink is uitgebouwd. Toch blijft het strand aangenaam kleinschalig. Wandel er langs de Zeedijk en geniet van de restaurantjes, het uitzicht en natuurlijk het heerlijke strand.

Elk jaar wordt België net wat feestelijker tijdens het carnaval. Maak kennis met de meest bijzondere figuren, kostuums en eeuwenoude tradities tijdens de uitgebreide festiviteiten. Mee carnaval vieren? Doe dit op bijzondere wijze in Stavelot, met de witte mimes, of in de Ardennen in Bouge, vlak bij Namen. Het enige carnavalsfeest en de eerste activiteit op de werelderfgoedlijst van Unesco is het ruim 600 jaar oude carnaval in Binche.

Bezoek ook dit briljante buurland: kom naar België!

Afbeelding: Flickr, Sir Francis Canker Jones

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020