Excite

Brugge wil Chocoladestad worden

De Belgische stad Brugge wil graag een echte chocoladestad worden. Daarom is er een speciaal chocoladefestival Choco-Laté dat van 1 tot 4 mei duurt. Het is de vierde keer dat Brugge dit evenement organiseert. Het chocoladefestival wordt georganiseerd door Gilde van Brugse Chocolatiers en het chocolademuseum Choco-story.

Er wordt verwacht dat er een grote opkomst is van mensen uit zowel binnen- als buitenland. In 2006 en 2007 kwamen er bijna 15.000 bezoekers. Er zijn allerlei leuke activiteiten tijdens dit evenement. Zo zijn er bijvoorbeeld workshops en demonstraties. En omdat chocolade een helende werking heeft wordt er zelfs een chocolademassage gegeven. Voor de kinderen is er een special chocoladedorp met leuke spelletjes om te doen. Natuurlijk kun je ook allerlei chocolade proeven en kopen. Er zal veel ambachtelijke chocolade te vinden zijn op het festival in Brugge.

Er zullen ook kunstwerken zijn tijdens Choco-Laté die gemaakt zijn van chocolade. Zo zal er een replica staan van het Brugse belfort, een wachttoren uit de middeleeuwen. De replica is 2,5 meter hoog en helemaal gemaakt van chocolade. De Gilde van Brugse Chocolatiers heeft deze replica met veel zorgvuldigheid gemaakt.

In 2010 zal er ook in Nederland een chocoladefestival zijn, namelijk in Maastricht.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020