Excite

Bruisend weekendje Londen

In Londen, de hoofdstad van Engeland, kom je ogen en tijd tekort: er is zoveel te beleven. De reis naar de stad en het verblijf regel je eenvoudig zelf. Er zijn verschillende websites die goede aanbiedingen hebben. Let ook vooral op de last minutes: vaak kun je al voor weinig geld een stedentrip naar Londen boeken.

Als je een kunstliefhebber bent, kun je in deze inspirerende stad je hart ophalen. Londen kent talloze musea, van klassiek tot modern, en van schilderkunst tot experimenteel. Het British Museum is absoluut een aanrader. Wist je dat dit het grootste museum ter wereld is? Daar kun je op je gemak een paar uren ronddolen. Voor moderne kunst moet je bij Tate Modern zijn, en in het Victoria en Albert Museum aan Cromwell Road vind je decoratieve kunst: van antieke meubels tot hypermoderne mode.

Ga je liever gewoon op je gemak de stad ontdekken, dan zijn er ook voldoende bezienswaardigheden. De Big Ben bijvoorbeeld, de klok van het paleis van Westminster, is erg bijzonder. Als je even bij wilt komen van alle Londense drukte breng je een bezoekje aan Kensington Palace en de Kensington Gardens. Dit is het koninklijke verblijf waar prinses Diana tot aan haar dood verbleef. Soms kon je haar zelfs spotten terwijl ze vermomd door het park jogde.

De lijst van ‘things to do’ in Londen is eindeloos. Van musea tot winkels, en van parken tot paleizen. Vergeet niet om vooral te genieten van je weekendje Londen!

Afbeelding: Flickr, gebruiker Dimitry B

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021