Excite

Brussel, hoofdstad van het stripverhaal

Internationaal wordt Brussel erkend als de hoofdstad van het stripverhaal. Dat komt omdat veel bekende striphelden het licht in Brussel zagen: Hergé (Kuifje), Franquin (Guust Flater) en Peyo (Smurfen) komen allemaal uit Brussel. Ook zijn er veel muurschilderingen in de stad. Er is een speciale route waarbij je alle muurschilderingen kunt zien. En natuurlijk heeft Brussel ook een stripmuseum.

Behalve de strips heeft Brussel nog veel meer te bieden. Er zijn veel bezienswaardigheden. Zo kun je naar de Grote Markt, waar het altijd gezellig is. Ook heel bekend is Manneke Pis. Het kleine beeldje is een attractie van wereldformaat. Of ga het Atomium bekijken, dat ook wel gezien wordt als de Eiffeltoren van Brussel. Aan de voet van het Atomium ligt een amusementpark, het Bruparck, dat is onderverdeeld in vier gedeeltes.

Liefhebbers van musea kunnen veel bekijken in Brussel. Er is niet alleen het stripmuseum, maar je kunt ook een kijkje nemen in het BELvue Museum, dat gevestigd is in het Koninklijke Paleis. Ook zijn er vier musea die met elkaar verbonden zijn en samen de naam Koninklijke Musea voor Schone Kunsten hebben.

Brussel is een zeer geschikte stad om te winkelen. Het centrum van Brussel straalt gezelligheid uit en er is altijd wel iets te beleven. Ook zijn er voldoende hotels, waardoor je er gemakkelijk een meerdaags bezoek van kunt maken.

Bekijk hier foto's van Brussel

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020