Excite

Brussel krijgt Pantone Hotel

Een hotel waarvan het ontwerp volledig gebaseerd is op de kleurschema’s die worden gebruikt door ontwerpers: het Pantone Hotel opent haar deuren in de Belgische hoofdstad Brussel.

Net naast de Louiselaan kun je het Pantone Hotel vinden en het hotel is hiermee één van de zoveelste consumentenproducten die Pantone verzorgd heeft. Immens populair zijn bijvoorbeeld ook de Pantone-mokken, die inmiddels in talloze huishoudens over de hele wereld verkrijgbaar zijn.

Dit hotel is echter iets grootser opgezet en kan niet mee naar huis genomen worden. Wel kun je hier heerlijk overnachten. Het hotel bestaat uit zeven verdiepingen en is ontworpen door de Belgische interieurontwerper Michel Penneman. Hij werkte samen met de eveneens Belgische architect Olivier Hannaert. Het hotel heeft in totaal 59 kamers en suites. In alle ruimtes wordt gebruik gemaakt van één van de zeven Pantone kleurpaletten. De kleuren passen bij de thema’s: van rustig tot fel.

Het hotel verwacht dat haar gasten vooral een kamer zullen kiezen die bij de stemming past. De badkamers dragen daar ook hun steentje aan bij; daar vind je toiletartikelen die eveneens in ‘Pantone-stemming’ zijn.

Het dakterras biedt nog eens plaats aan 100 gasten en is bijvoorbeeld af te huren voor feestjes en partijen. Het is voorzien van een eigen bar, waar je zelfs speciale Pantone cocktails kunt drinken. Verder zijn er twee vergaderzalen voor maximaal 20 mensen te vinden.

Afbeelding: Flickr account iboy_daniel

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020