Excite

Bu Tinah Shoals: nieuw wereldwonder?

We hebben al zeven wereldwonderen, maar de New7Wonders Foundation vond het toch tijd worden voor een nieuwe set met zeven natuurwonderen. De Bu Tinah Shoals, een kleine eilandengroep bij Zirku in Abu Dhabi, staan hoog op het verlanglijstje van de organisatie!

En dat is niet verwonderlijk, als je bedenkt dat deze eilandengroep de thuisbasis is voor talloze zeldzame vogels, zoals de flamingo, maar ook voor schildpadden, dolfijnen en talloze andere bijzondere dieren.

Boven water is er dus heel wat te bekijken, maar dit geldt ook voor onder water. De koraalriffen van Bu Tinah zijn prachtig en groeien nog steeds verder. Dit is bijzonder, omdat veel koraalriffen op het moment toch te maken krijgen met negatieve gevolgen van de opwarming van de aarde.

Bu Tinah maakt deel uit van de Marawah Marine Biosphere Reserve, het eerste maritieme biosfeer reservaat in de regio dat ook door UNESCO erkend werd. Hiermee is het nog een redelijk onontdekt gebied, dat zeker niet overspoeld wordt door toeristen. Als je een bezoekje wilt brengen aan de Bu Tinah Shoals, dan kun je het beste via Schiphol naar Abu Dhabi of Dubai vliegen. Vanaf Dubai moet je nog 100 kilometer reizen, maar gezien de vele mogelijkheden die Dubai biedt, is het niet zo erg om die reis een keer te maken!

Voorlopig geen tijd om op vakantie te gaan, maar ben je wel onder de indruk geraakt? Laat dan je stem horen en zorg ervoor dat de Bu Tinah Shoals bij de nieuwe zeven wereldwonderen horen!

Afbeelding: Flickr account laszlo

Fotogalerij Bu Tinah Shoals

Dit artikel maakt deel uit van de reeks De zeven natuurwonderen volgens Excite

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019