Excite

Budgetvlieger Kulala-air neemt zichzelf niet te serieus

De uit Zuid-Afrika afkomstige budgetvlieger Kulala-air neemt zichzelf niet al te serieus, zo blijkt wel uit de onlangs geleverde 737-800 die beschilderd is met de woorden ‘Flying 101’.

Zoals het een ‘101’ betaamt, is het volledige vliegtuig voorzien van pijlen met uitleg over de meest interessante delen van het vliegtuig. Zo wordt het raampje van de piloot de ‘big cheese’ genoemd en heet de registratie van het vliegtuig de ‘Secret code’. Je kunt zelfs zien waar het toilet is; daar staat heel handig ‘loo (or mile-high initiation chamber)’ boven.

Voor mensen die interesse hebben in vliegtuigen, is dit wel een heel bijzonder initiatief. Hoewel de meeste mensen wel weten wat waar zit, is het toch wel heel leuk om het ook eens echt op een vliegtuig zelf te zien. Dan hoef je niet meer te gokken waar bijvoorbeeld de co-piloot zit, maar kun je dit direct aflezen van het vliegtuig.

Veel liefhebbers hebben dan ook positief gereageerd op dit initiatief van Kulala-air. Een aantal grappenmakers merkten nog op dat het zo veel makkelijker was om het vliegtuig na een crash weer in elkaar te zetten.

Dat de luchtvaartmaatschappij dat staaltje humor ook wel zou kunnen waarderen, blijkt wel uit het feit dat ze bij het landen van het vliegtuig melden dat als mensen iets achter laten in het vliegtuig, dat het dan bij voorkeur iets is dat het cabinepersoneel kan gebruiken. Kinderen horen daar niet bij, aldus de gezagvoerder!

Afbeelding: Wikipedia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019