Excite

Bulgarije: onbekend Europa

Bulgarije is een land in Zuidoost-Europa en tegenwoordig erg populair bij toeristen. Vooral het gebied bij de Zwarte Zee doet het erg goed bij de toeristen. Het lijkt erop dat Bulgarije steeds populairder wordt als het gaat om niet al te dure, maar interessante vakanties. En dat is met een duidelijke reden, het is er goedkoop, er is mooie natuur en er zijn leuke badplaatsen.

De laatste jaren groeien ook de badplaatsen en komen er steeds meer hotels in Bulgarije. De bekendste badplaatsen zijn Golden Beach, Albena, Djuni en Zonnestrand. Ook kleinere kustplaatsen blijken steeds populairder te worden. In de bergen kun je daarnaast prachtige wandeltochten maken. Er zijn veel tochten uitgezet, waarbij je de mooiste natuur van Bulgarije kunt zien. Ook in de winter gaan er steeds meer mensen naar Bulgarije om er een wintersportvakantie te houden. Je kunt er in de bergen erg goed skiën en snowboarden. De hoofdstad van Bulgarije, Sofia, is ook de moeite waard. De stad is gelegen tussen de bergen, waardoor er een bijzondere sfeer hangt.

Er gaan rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Bulgarije. Vooral in de zomermaanden zijn er extra veel vluchten. Het is ook mogelijk om binnen Bulgarije een vlucht te maken. Tevens zijn er organisaties die speciale bus- en treinreizen naar Bulgarije organiseren.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020