Excite

Carnaval 2010 is los gaan in eigen land

De juiste plek vinden om carnaval te vieren is niet makkelijk. Natuurlijk zou iedereen naar Brazilië of Aruba gaan, als er genoeg geld voorradig was. Maar niet iedereen boekt zomaar eventjes een ticket richting het Amerikaanse continent. Zeker niet met de huidige crisis. Gelukkig zijn er in Nederland ook genoeg plekken om flink los te gaan tijdens het carnaval. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Kruikenstad? Tilburg, hebben we het dan over.

Carnaval in Tilburg is niet zoals carnaval in de andere Brabantse en Limburgse steden. In de Kruikenstad heeft carnaval een bijzonder tintje. Authentiek, noemen we dat. Vele eeuwen heette het carnaval in Tilburg niet carnaval, maar vastenavond. Totdat dit verboden werd door de kerk. Laat het maar aan religie over om een leuk feest kapot te maken. Gelukkig is het carnaval in volle glorie herstelt in de gezellige studentenstad.

Pas sinds 1965 is het toegestaan om in Tilburg een heuse carnavalsoptocht te organiseren. Van die voorzichtige beginjaren is inmiddels weinig meer over. Ook in Tilburg, de Kruikenstad, gaat het gewoon met de handjes in de lucht en het bier in de buik tijdens het carnaval. Dat zal in 2010 niet anders zijn. Tilburg is daardoor een ideale Nederlandse stad om eens gezellig de voetjes los te gooien en je gekste pakje aan te trekken tijdens carnaval in 2010!

Afbeelding: Flickr, Explo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020