Excite

Carnaval met een Colombiaanse twist

Niet alleen in Rio de Janeiro weten ze hoe ze carnaval moeten vieren. Het op één na grootste carnaval ter wereld vindt namelijk plaats in de Colombiaanse stad Baranquilla. Alle dagelijkse werkzaamheden vallen stil en de inwoners lopen uit om vier dagen lang feest te vieren. Wie wil daar nou niet bij zijn!

Colombia heeft lang de naam gehad een gevaarlijk land te zijn voor buitenlandse toeristen. Inmiddels is de veiligheid sterk verbeterd en het toerisme maakt een razendsnelle opmars. In 2006 verkoos Lonely Planet Colombia zelfs als top 10 vakantiebestemming. Wie niet in het hoogseizoen op vakantie gaat, doet er goed aan de datum van het Barranquilla carnaval in de gaten te houden.

Net als in Nederland verschilt de datum waarop carnaval wordt gevierd in Colombia. In 2011 valt het op 5, 6, 7 en 8 maart. Het is een multicultureel festival waar de Colombianen hun liefde voor muziek en dans op verschillende manieren laten zien. Door alleen te dansen of juist in grote groepen, met theaterstukken en spontane jamsessies. De straten worden overspoeld door kleurrijke optochten die zeker niet onderdoen voor hun Braziliaanse broeders.

Overnachten in Barranquilla kan in iedere prijsklasse. Er zijn luxe hotels waar veel westerse toeristen verblijven, maar ook standaard kamers die voor weinig geld beschikbaar zijn. Het is wel aan te raden van te voren te reserveren, want Barranquilla stroomt helemaal vol tijdens dit festival!

Afbeelding: Flickr, gebruiker Norma Gomez

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020