Excite

Chalets gezocht voor een weekendje Ardennen

Een weekend Ardennen is ook bij onze noorderburen zeer populair. Soms krijg je de indruk dat er meer Nederlanders dan Belgen in de chalets verblijven! En ook dat de Ardennen bij hen geliefder zijn dan de Belgische kust.

Even voorstellen

De meeste toeristen hebben een foutief beeld van de Ardennen. Ze denken dat het een deel van het Franstalige deel van België is. Dat is niet zo. Heel het zuidelijke deel van België omvat het Ardens gebied. Met andere woorden: de Ardennen zijn veel groter dan onze noorderburen denken. De provincies Namen, Henegouwen, Luik en Luxemburg vormen samen de Ardennen.

Toegegeven: in het algemeen is vooral het oostelijk deel toeristisch bekend. Kuren in Spa of een bezoek aan het casino, de hydraulische scheepsliften, wandelen in de Hoge Venen, een tocht te paard in de bossen van Saint Hubert, de geschiedenis herbeleven in Waterloo, kamperen in La Roche: de parel van de Ardennen, de Lesse afvaren met een kano, en voor de kids is er Plopsaland.

Chalets in overvloed

Hoeveel chalets de Ardennen rijk zijn, zal wel niemand weten. Het aanbod is gewoon gigantisch. Je kunt een chalet privé huren rechtstreeks van de eigenaar. Een goede raad: de grotere chalets voor groepen zijn gewoonlijk reeds maanden van te voren volgeboekt.

Wil je naar het erg populaire Durbuy of richting Duitse Eifel of Cochem aan de Moezel? Via Belvilla en Eurorelais vind je zonder twijfel een chalet, zelfs luxe chalet, naar uw keuze. Sommige chalets hebben zelfs een eigen zwembad.

Vrij bekend is ook Ardennes Résidences, Ardennes-Etape en bijvoorbeeld bungalowpark Sunclass Grandhan.

Chalet huren: goed om weten.

In de meeste gevallen moet je het linnengoed zelf meenemen. Soms is de verhuurperiode minimum drie nachten. Sommige verhuurders vragen om de volledige huursom op voorhand te betalen. In de andere gevallen wordt 25% op voorhand gevraagd om te betalen. Dat is dan gewoonlijk de 'borg'. De definitieve afrekening volgt na de huurperiode nadat de meters van water-, gas- en elektriciteitsverbruik zijn gecheckt. Heb je de open haard gebruikt dan krijg je ook een bedrag voor houtverbruik aangerekend.

En uiteraard geldt ook voor het huren van een chalet het hoog en laag seizoen. De huurprijzen kunnen dus sterk uiteenlopen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020