Excite

Champagne drinken in de Champagnestreek

Champagne kun je overal proeven, maar het is natuurlijk het leukst – en het lekkerst! – als je dit doet in de streek waar dit heerlijke drankje vandaan komt: de Champagnestreek. Met het nieuwe arrangement van Cazebonnen moet dat wel lukken!

Culinair wijnreisbureau Cazebonne staat bekend om haar verschillende wijnreizen en heeft nu een speciaal champagnearrangement samengesteld. Liefhebbers kunnen tijdens dit arrangement drie dagen lang genieten van hun favoriete drank. Tijdens het arrangement bezoek je onder andere verschillende kelders, doe je mee aan lekkere proeverijen en bezoek je de grootste champagnewinkel.

Om een goed beeld te krijgen van de diversiteit aan champagneboeren, worden zowel de grote huizen als de kleinere boertjes bezocht. Dit maakt het arrangement afwisselend en daardoor extra interessant!

Heerlijk genieten van dit arrangement kan al erg snel: de Champagnestreek in Frankrijk ligt op slechts vier uur afstand van de Nederlandse grens. Als je vroeg in de auto stapt, kun je rond het middaguur al aan de champagne zitten. Dan doe je bovendien direct mee aan de traditie, want in de Champagnestreek wordt champagne vaak als aperitief gedronken.

De prijzen van arrangementen in de Champagnestreek verschillen, evenals de prijzen van een fles champagne. Die laatste is echter niet altijd zo duur als je misschien zou denken; bij één van de kleinere champagneboeren heb je vaak voor twaalf euro al een erg mooie fles champagne!

Afbeelding: Flickr acount Waldo Jaquith

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020