Excite

Check in in Cordoba

Behalve het uitstekende klimaat zijn er nog meer redenen om Cordoba te bezoeken. Zo zijn er prachtige monumenten te bewonderen. Kom bijvoorbeeld naar de Mezquita van Córdoba, de op twee na grootste moskee ter wereld. Ook fort Alcázar de los Reyes Christianos en de bijzondere rbug Puento Romano en de Torre de la Calahorra zijn de moeite van een bezoek waard.

Het historische centrum van de stad Cordoba staat met recht op de werelderfgoedlijst van Unesco. Bekijk waar bekende filosofen als Seneca, Averroes en Maimonides vandaan komen en waar de wereldberoemde sombrero werd ontworpen. Verder kun je in Cordoba ook rustig genieten van het zonnetje op een terras of tijdens een stadswandeling.

Cordoba heeft voldoende verblijfsmogelijkheden, van pensions tot luxe hotels. Vanaf dertig tot vijftig euro per nacht heb je al een prima kamer in een hostel of hotel in de stad. Ook kun je een appartement huren in Cordoba. Pension Apartementos Terraluna ligt bijvoorbeeld in hartje centrum en heeft twaalf luxe appartementen voor nog geen zeventig euro per nacht.

Een leuke manier om het echte Cordoba te ervaren is door het huren van een landhuis. Vooral als je met grote groepen reserveert, kun je hiermee uiteindelijk geld uitsparen en tegelijkertijd luxer overnachten. Ga je toch voor een hotel, zorg dan dat je op tijd rondkijkt en reserveert. Bekijk zo veel mogelijk aanbiedingen, zodat je straks de beste prijs betaalt voor je overnachting in Cordoba.

Afbeelding: Flickr, Koluso

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019