Excite

Check in op Cyprus

Het eiland Cyprus ligt in het oostelijke gedeelte van de Middellandse Zee, tussen Turkije en Griekenland in. Geografisch gezien behoort het tot Azië, maar het wordt vaker tot Europa gerekend wegens de cultuur. De officiële talen van het land zijn Turks en Grieks. In 4,5 uur vlieg je vanaf Amsterdam naar Cyprus, klaar om te genieten van alles wat dit heerlijke eiland te bieden heeft.

Het landschap op Cyprus is zeer gevarieerd. Ditzelfde geldt voor het aanbod hotels en andere accommodaties. Dit is in het bijzonder zo in twee grote plaatsen op het eiland. Limassol is de grootste badplaats van het eiland, gebouwd tussen de twee romeinse steden Amathus en Kourion. Met een hotel in deze plaats kun je alle kanten op: genieten van een heerlijke strandvakantie en natuur, en een flinke portie cultuur opdoen.

Paphos is een andere grote bestemming op Cyprus. Dit bijzondere stadje ligt aan de zuidwestelijke kust van Cyprus en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Volgens de legende is het de geboorteplaats van de Griekse godin Aphrodite. Elke avond is het hier zeer sfeervol dankzij de gezellige restaurants en bars rondom de vissershaven.

Natuurlijk zijn er nog andere delen van Cyprus waar je een heerlijke vakantie kunt doorbrengen, zoals Larnaca. De hoeveelheid luxe tijdens je verblijf bepaal je zelf. Er is namelijke keuze van alles van eenvoudige hostels tot eersteklas vijfsterrenhotels. Tip: bezoek Cyprus net buiten het hoogseizoen, als de temperatuur nog hoog is en de prijzen van hotels nog laag zijn.

Afbeelding: Flickr, Hector Garcia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020