Excite

China verkoopt meer dan honderd eilanden

Een eigen onbewoonde eiland, dat is toch wel iets waar veel mensen best van dromen. Nu kan die droom ook werkelijkheid worden. China heeft namelijk een lijst samengesteld met 176 eilanden die te koop zijn. Het zijn allemaal onbewoonde eilanden en ze liggen in de provincies Guangdong, Fujian en Zhejiang. Koop je een eiland, dan kun je het niet je hele leven houden: je koopt het namelijk voor vijftig jaar.

Behalve dat je het vijftig jaar kunt hebben, zijn er ook andere eisen aan de eilanden. Zo moet je ervoor zorgen dat je eiland interessant wordt voor toeristen, door er bijvoorbeeld toeristische attracties op te maken. Zorg ook voor accommodaties en restaurants. Hoe je ervoor zorgt dat de toeristen naar jouw eiland komen? Dat moet je zelf uitzoeken.

De 176 eilanden is slechts een begin. China geeft aan dat dit een eerste groep eilanden is die te koop staat. In de toekomst is het dus goed mogelijk dat er meer eilanden te koop worden gezet. China heeft nog veel meer eilanden. Er zijn bijna 7.000 eilanden die groter zijn dan 500 vierkante meter en zelfs meer dan 10.000 eilanden die kleiner zijn.

Denk jij dat je een eiland wilt kopen? Dan mag je hier een smak geld voor neerleggen. Succes alvast met sparen!

Afbeelding: Flickr account gnuckx

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020