Excite

China’s hoogtepunten: top 5 bezienswaardigheden

China kent een enorme natuurlijke diversiteit, rijke cultuur en een alomvattende geschiedenis. Gezien het feit dat China ook nog eens een van de grootste landen op aarde is, wordt het voor reizigers enorm lastig om te beslissen welke plekken van China echt bezocht moeten worden. Hier volgen vijf Chinese topattracties die je in elk geval niet mag missen.

Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad

Bezoekers van Peking doen er beter aan om een bezoek aan de Verboden Stad niet over te slaan. De Stad vormde het centrale punt van waaruit de keizers van de Ming- en Qingdynastie hun rijk bestuurden. Het aangrenzende Plein van de Hemelse Vrede vormde in 1989 het decor van de beroemde studentendemonstraties tegen het communistische regime.

Chinese Muur

De eeuwenoude 6.259 kilometer lange Chinese Muur is door UNESCO uitgeroepen tot een van de wereldwonderen en is ongetwijfeld een van China’s bekendste toeristische trekpleisters. Met haar enorme lengte zijn er voldoende plaatsen waar je de muur kan bezoeken.

Karst Mountains

Het beroemde natuurgebied rondom Guilin en Yangshuo staat bekend om zijn authenticiteit. Helaas is het gebied de afgelopen jaren in verval geraakt door de hordes toeristen die op de natuur af komen.

De Bund, Shanghai

De boulevard van De Bund in Shanghai biedt een wonderschone aanblik over de stad bij zonsondergang wanneer alle lichten in de gebouwen van Pudong aangaan. De grauwe massa van steen en beton verandert binnen een half uur in een glinsterend paradijs.

Het Terracottaleger van Xi’an

Vlakbij de stad Xi’an ligt het graf van keizer Qin Shi Huangdi met zijn bijbehorende Terracottaleger. De stad zelf beschikt over enorme winkelcentra, marktjes en musea en voldoende faciliteiten om toeristen te kunnen vermaken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020