Excite

Chinees Nieuwjaar in Brabant

Het Chinese Nieuwjaar wordt dit jaar dichterbij gevierd dat je wellicht zou denken, namelijk in Brabant! Om precies te zijn: in Breda. Want daar kun je op 10 februari genieten van de traditionele leeuwendans en echt Chinees vuurwerk.

Tijdens deze speciale viering van het Chinese Nieuwjaar staan ook het Chassé Theater en het Standskantoor Breda centraal. De gemeente organiseert samen met een aantal partijen, waaronder de Jiangsu Representative Office, de N. V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en de provincie, een speciale viering.

Ter ere van deze viering komt een groep artiesten, gespecialiseerd in traditionele Chinese muziek en dans, naar Nederland. Deze Jiangsu Performing Arts Group zal een spetterend optreden geven aan alle genodigden.

De genodigden zijn zorgvuldig geselecteerd; het zijn vooral vertegenwoordigers van verschillende Brabantse steden, maar ook van de Chinese gemeenschap in die plaats, Chinese bedrijven in de omgeving, bedrijven die zaken doen met China en natuurlijk diverse politici. Op deze manier wordt extra aandacht geschonken aan deze – voor vele Chinezen belangrijke – viering en is er bovendien een mogelijkheid om te netwerken en wellicht wat nader tot elkaar te komen.

De traditionele Leeuwendans zal tussen half zes en half acht ’s avonds plaatsvinden tussen het Chassé Theater en het Stadskantoor. Een uurtje later kun je aan de Chassésingel genieten van Chinees vuurwerk. Omdat deze twee activiteiten in de open lucht gegeven worden, kunnen ook belangstellenden eens gaan kijken.

Afbeelding: Flickr account ajagendorf25

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020