Excite

Chinees vliegveld gesloten vanwege UFO

Een UFO heeft ervoor gezorgd dat een vliegveld in het binnenland van Mongolië tijdelijk gesloten werd. Dit moest voorkomen dat passagiersvliegtuigen op de UFO botsten.

Volgens de verhalen moesten drie vliegtuigen geruime tijd boven het vliegveld van Baotou cirkelen, totdat de UFO verdwenen was. Volgens een woordvoerder werden twee andere vluchten naar de dichtbij gelegen steden Ordos en Taiyuan geleid. Vervolgens werd het vliegveld een uur gesloten om zo de veiligheid in het algemeen te kunnen garanderen.

Ooggetuigen zagen op 11 september een fel licht in de lucht, op ongeveer 5 kilometer afstand van het vliegveld van Baotou. Kort hierna verdween het weer volledig. Het is niet de eerste keer dat in deze omgeving een UFO gezien wordt; het is al het achtste gemelde incident sinds het einde van juni.

Op 8 juli werd het vliegveld van Xiaoshan in de buurt van Hangzhou al gesloten vanwege een UFO. Later werd echter gemeld dat het in dit geval niet om een UFO ging, maar om een object dat onderdeel uitmaakte van een militaire test die op een nabijgelegen vliegveld werd uitgevoerd. De verschijning van 30 juni zou gaan om een rakettest en een aantal andere verschijningen in de provincie Sichuan zouden ook heel goed lichtgevende vliegers zijn.

Afbeelding: Flickr, gebruiker wapster

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019