Excite

Chinese invasie in mooie Kinderdijk

  • © Getty Images
Afgelopen vrijdag kregen ze in Kinderdijk de schrik van hun leven, toen er onverwachts tien bussen met bij elkaar ongeveer 600 Chinezen op de parkeerplaats stopten. Het bedrijf Perfect trakteerde zijn 4500 medewerkers op een weekendje uit in Nederland en een deel daarvan besloot de molens in Kinderdijk te bekijken.

Hoewel het niet vreemd is dat er op drukke dagen grotere groepen komen, wordt de komst meestal wel aangekondigd, zodat ze ook een beetje over de gehele dag verspreid kunnen worden en de dijken niet in één keer helemaal vol staan. De Chinezen kwamen compleet onverwacht, zo vertelt de eigenaar van het souvenirwinkeltje.

De komst van de Chinezen leverde verschillende grappige taferelen op. Zo kwam een Brits gezin geen centimeter vooruit dankzij hun roodharige dochter, die door alle Chinezen werd aangesproken om mee op de foto te mogen. Ook andere aanwezigen moeten eraan geloven en gaan veelvuldig op de foto.

Helaas betekent de komst van de Chinezen niet dat de kassa ook hard rinkelt. Eten en drinken wordt allemaal verzorgd, dus daaraan wordt geen cent uitgegeven in Kinderdijk. Wel kocht iemand voor honderd euro aan magneetjes, maar dat is een uitzondering. Ook voor bijvoorbeeld de buschauffeur of de kapitein van de rondvaartboot is er niet echt wat te verdienen. Overigens wordt wel op andere plekken geld uitgegeven, want volgens het Nederlandse Bureau voor Toerisme & Congressen, het NBTC, levert dit uitje de toeristische branche toch zeker tussen de 7 en 8 miljoen euro op.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021