Excite

Denk ook eens aan een citytrip naar Amsterdam!

Voor een weekendje weg hoef je niet altijd naar het buitenland. Ook Nederland heeft genoeg te bieden, bijvoorbeeld Amsterdam!

Per jaar komen er miljoenen mensen naar de Nederlandse hoofdstad om een dagje te shoppen of één van de vele musea te bezoeken. Daarnaast blijven maar liefst 4,5 miljoen toeristen in één van de vele hotels logeren om het bruisende nachtleven te ontdekken tijdens hun vakantie of citytrip naar Amsterdam.

Het centrum van Amsterdam zit bomvol met allerlei toeristische trekpleisters. Denk daarbij aan de vele internationaal geroemde musea zoals het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Ook kleinere musea zijn het bezoeken waard, zoals de oude verborgen kerk Ons' Lieve Heer op Solder of het Tassenmuseum Hendrikje. Ook als je liever buiten in het zonnetje van de architectuur wil genieten is er genoeg te doen. Zo geven vrijwilligers van Amsterdam Free-Tour elke dag gratis Engelstalige rondleidingen door de stad. Het Gilde Amsterdam geeft ook rondleidingen, tegen een kleine vergoeding loop je mee met een echte Amsterdamse verhalenverteller die alle geheimen van de stad kent.

Het nachtleven van Amsterdam heeft voor ieder wat wils. Er zijn duizenden restaurants en bars om tot in de late uurtjes gezellig met oude en nieuwe vrienden te borrelen. Zo is er de chique wijk de Pijp, waar yuppies en trendy Amsterdammers samen hun cocktails drinken. De toeristische Ierse kroegen en coffeeshops rondom het Leidseplein en het Rembrantplein en natuurlijk Paradiso en de Melkweg waar veel studenten op de woensdag en donderdag tot in de late uurtjes dansen.

Als alle culturele dagbestedingen te veel lijken na een lange zaterdagnacht, is er niets beters dan lekker in één van de stadsparken te picknicken zoals zoveel Amsterdammers doen. Als je een fiets tot je beschikking hebt is het de moeite waard om naar het Amsterdamse bos te fietsen om daar een fietstocht te maken of een bootje te huren.

Toch nog energie over? Amsterdam heeft een fantastisch aanbod om lekker te gaan winkelen. Natuurlijk de binnenstad met alle bekende warenhuizen, maar denk ook eens aan de 9 Straatjes in de Jordaan of één van de vlooienmarkten zoals de Waterloopleinmarkt en de tweedehandsmarkt die één keer per maand in de IJ-hallen word gehouden.

Naast alles wat de stad te bieden heeft voor een zeer geslaagde citytrip, is Amsterdam bovendien goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het Centraal Station ligt in het centrum van de stad en streekbussen vanuit alle windstreken komen aan op het stationsplein. Ook voor autorijders zijn er allerhande parkeermogelijkheden in en buiten het centrum, waarvandaan met tram en stadsbus verder gereisd kan worden. Kortom, denk ook eens aan Amsterdam voor je weekendje weg!

  • Bron:
  • Giorgio Tomassetti

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020