Excite

Een interessante citytrip naar Amsterdam

Wil jij eens op citytrip naar Amsterdam? Dat is niet zo moeilijk, want Amsterdam heeft genoeg te bieden om te bekijken.

Vooral bekend zijn de Amsterdamse grachten met de herenhuizen. Het is een echte aanrader om eens een boottocht te maken over de grachten. Er zijn meerdere rederijen die dit aanbieden. Je kunt rondleidingen in talloze talen krijgen, dus er is keuze genoeg. Je kunt natuurlijk ook een stadswandeling maken en Amsterdam zo verkennen.

Maak ook zeker een wandeling door het Vondelpark, een mooi stukje natuur midden in het centrum. Ook leuk is om de verschillende musea van Amsterdam te bekijken. Wereldberoemd zijn natuurlijk het Anne Frank Huis en het Rijksmuseum, maar Amsterdam heeft nog veel meer musea. Denk aan het Seksmuseum, het nationale Brilmuseum en het Baantjermuseum.

Of ga eens een dagje naar Artis, de dierentuin die midden in Amsterdam ligt. De dierentuin is oud en dat zie je ook wel, maar heeft daardoor wel iets bijzonders. Het kan een leuk dagje uit zijn om Artis te bekijken. Je kunt ook naar de Amsterdam ArenA voor een voetbalwedstrijd of een concert.

Amsterdam heeft natuurlijk ook heel veel te bieden voor mensen die willen winkelen. De P.C. Hooftstraat is overal bekend, maar het kan ook goedkoper. Er zijn allerlei kledingwinkels, warenhuizen en andere winkels waar je terecht kunt. Ook zijn er heel veel restaurants voor een heerlijke maaltijd. Of ga 's avonds lekker stappen in de vele uitgaansgelegenheden.

 

(photo © maurobrock)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020