Excite

Boek je citytrip Antwerpen

Citytrip Antwerpen: here you come! In Antwerpen valt voor iedereen wel iets te beleven. Je hebt er namelijk cultuur, uitgaan, winkelen, terrassen, restaurants, concerten en meer. Bewonder de oude kerken binnen en buiten het centrum en zie hoe deze harmonieus naast de modernste bouwwerken staan. Onder genot van een Belgisch biertje of wat heerlijke pralinés kun je de omgeving rustig bekijken. Antwerpen is de stad bij uitstek voor een citytrip.

Het voordeel van Antwerpen is dat je niet ver hoeft te reizen om er te komen. Zowel per auto als per trein is het centrum goed te bereiken. Per trein zie je bovendien meteen het indrukwekkende centraal station van Antwerpen. Dit is een mooie manier om je citytrip te beginnen! Andere bezienswaardigheden zijn het nationaal scheepvaartmuseum aan de Schelde en de dierentuin van Antwerpen. De Antwerpse Zoo is gelijk naast het station gelegen.

Tijdens je citytrip Antwerpen wil je waarschijnlijk ook wat van het uitgaansleven zien. Begin alvast met een heerlijk diner in één van de diverse restaurants. Zo'n beetje alle keukens zijn in Antwerpen vertegenwoordigd; van Vlaams tot vegetarisch tot Chinees en Europees. Daarbij zijn er veel brasserieën en terrassen waar je prima een lichte maaltijd kunt nuttigen. Heimwee naar Nederland? Bestel dan bitterbillen (ja, inderdaad, bitterballen) bij je bier.

Je kunt je avond uit vervolgen door de bars en kroegen van Antwerpen te verkennen. Daarbij heb je de mogelijkheid om naar diverse hippe clubs te gaan, zoals Club Industria, Public en De Kaaiman. Een cultureel avondje uit vier je in bioscoopcomplex Metropolis of in één van de theaters die de stad rijk is.

Heb je tijdens je citytrip Antwerpen nog energie over, dan kun je je te buiten gaan aan de talloze winkels. In en rondom de Nationalestraat vind je de kern van het winkelcentrum en dus ook de meeste winkels. Hier kan elke winkelliefhebber zijn hart ophalen. Let wel op dat je je shopdag goed inplant: op zondag zijn de meeste winkels helaas dicht.

 (photo © girolame)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020