Excite

Citytrip Athene: Kennismaken met zijn vele authentieke kunstschatten

Autoverhuur tijdens een Citytrip Athene

Wie het authentieke Athene wil verkennen, kan niet zonder auto, die men ter plekke probleemloos kan huren. Alle belangrijke verhuurmaatschappijen zijn er aanwezig, en via de website Easy Terra kunnen we zowel de prijzen als de service perfect vergelijken. Met zijn wereldberoemde Akropolis, letterlijke en figuurlijk de kroon van Athene, de Tempel van de Olympische Zeus, de Plaka en Monastiraki, zijn vele musea, kunstgalerijen en historisch gebouwen, heeft Athene zijn toeristen veel te bieden.

Overblijfselen uit de oudheid

Athene is bij de toerist vooral bekend voor zijn waardevolle schatten uit de oudheid, de belangrijkste troeven van toeristisch Athene. De Griekse hoofdstad biedt zijn bezoekers echter zoveel meer. Athene is een bruisende stad vol leven, die door de combinatie van de soms verzengende hitte, (verkeers-) drukte en immense luchtvervuiling de toerist letterlijk en figuurlijk naar de keel grijpt. Beschikken we over een huurauto, dan kunnen we deze stadsdrukte moeiteloos ontvluchten en kennismaken met het échte Athene.

De Akropolis: de kroon op Athene

De wereldbefaamde Akropolis, een afgeplatte berg, is letterlijk en figuurlijk de kroon op Athene, die hoog boven de stad uitsteekt. Op de top staat het imposante Parthenon met zijn indrukwekkende Dorische zuilen.

Shoppen in het pittoreske Plaka

Citytrip Athene autoverhuur. Athene is lang niet alleen kunst, cultuur en historische gebouwen. Met zijn ontelbare pittoreske straatjes en steegjes is Plaka, geklemd tussen de Acropolis en de legendarische Tempel van Zeus, een toeristische trekpleister met honderden sfeervolle winkeltjes, restaurants, bars, clubs en boetieks. Plaka is zonder meer de meest pittoreske wijk van Athene. Kortbij ligt Monastiraki, een grote Oosterse bazaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021