Excite

Boek een citytrip naar Barcelona

Citytrip Barcelona: hét volgende punt op je reislijst. Deze stad heeft namelijk ongelooflijk veel te bieden voor iedereen. Bewonder de kunstwerken van meesters als Gaudí en Picasso, wandel over de enorme pleinen in het centrum van Barcelona, geniet van een goede maaltijd of een lekker drankje op het terras of winkel je arm op één van de vele winkelstraten.

Barcelona heeft daarbij nog een zeer uniek selling point voor jouw stedentrip: haar ligging. Barcelona ligt namelijk aan zee, zodat je tijdens je vakantie heerlijk kunt zonnen op het strand in Barceloneta. Vervolgens trek je je stevige slippers aan om zo vanaf het strand een drankje te doen in het centrum van Barcelona. Dat klinkt al erg aantrekkelijk!

Barcelona kun je niet bezoeken zonder lekker te eten. De stad is namelijk één van de culinaire topsteden van Spanje. Bezoek één van de toprestaurants of geniet van een heerlijk aanbod Spaanse tapas op een gezellig terras. De Spanjaarden eten gemiddeld laat, rond achten, maar voor die tijd kun je genieten van de heerlijkste hapjes.

Je citytrip naar Barcelona is niet compleet zonder dat je de wereldberoemde modernistische ontwerpen van Gaudí hebt bewonderd. Hiervoor ga je naar de indrukwekkende Sagrada Família of het Parc Güell. Ook een must-see - eentje die je ook eigenlijk niet kunt missen - is het weidse plein Plaça de Catalunya.

Tijdens je bezoek aan Barcelona kun je uitgebreid winkelen. Kom bijvoorbeeld naar het bekendste warenhuis van Barcelona, de El Corte Inglés, waar je alles onder één dak vindt. Verder kun je naar het belangrijkste winkelgebied van de stad, dat loopt van Port Vell via de Ramblas naar de Avinguada Diagonal. Net buiten de stad vind je ook nog een enorm winkelcomplex: Heron City. Internationale ketens vind je aan de Passeig de Gràcia.

Nog één tip voor je citytrip naar Barcelona: bezoek je de stad tussen mei en september, dan kun je elke donderdag tot en met zondag na acht uur 's avonds de prachtige gekleurde lichten van de fonteinen aan de Avinguda de Maria Cristina bewonderen. Dat maakt je citytrip extra romantisch...

 (photo © Ivan Walsh)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020