Excite

Boek een citytrip naar Berlijn

Citytrip Berlijn levert als zoekterm honderden pagina's aan tips op. Niet zo gek, want Berlijn is een stad die heel veel te bieden heeft. Ga je hier tijdens een stedentrip naartoe, dan is het handig om alvast de must-sees op een lijstje te hebben staan. Helaas kun je in één bezoek niet alles ontdekken, maar het voordeel is dat je genoeg redenen hebt om een keer naar Berlijn terug te komen.

Berlijn heeft een eindeloze hoeveelheid cultuur te bieden. Op historisch gebied vind je er delen van de Berlijnse muur, overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog en talloze indrukwekkende gebouwen, zoals de Rijksdag. Daarbij zijn er oneindig veel musea, kun je de architectuur van de moderne bouwwerken van Berlijn bewonderen, en heb je indrukwekkende parken. Niet voor niets heet Berlijn ook wel de groenste stad van Europa.

Ook voor winkelen zit je tijdens je citytrip goed in Berlijn. In deze Duitse stad vind je onder andere het op één na grootste warenhuis van Europa. Na Harrod's (Londen, Engeland) is namelijk de Berlijnse KaDeWe (Kaufhaus des Westens) de grootste. Je vindt de KaDeWe aan de winkelstraat Tauentzienstrasse. Berlijn heeft buiten winkelstraten bovendien leuke markten, zoals die aan de Strasse des 17. Juni.

Zoals overdag bruist Berlijn ook 's nachts volop. Uitgaan is hier op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond uitstekend te doen. In elk deel van de stad valt wel iets te beleven. Waar je dus ook verblijft in Berlijn, je kunt vanuit jouw hotel, hostel of andere overnachtingsplaats op korte afstand wel een bar, club of café vinden om een leuke uitgaansavond door te brengen.

Waarschijnlijk ben je al overtuigd van het bijzondere van Berlijn, maar om het af te maken: boek ook eens een citytrip naar Berlijn tijdens leuke evenementen, zoals in mei het Karnaval der Kulturen (straatfestival). Berlijn heeft daarbij bijna elke maand wel een evenement gepland staan. Kijk daarom voor je bezoek aan Berlijn eens welk evenement je tijdens jouw citytrip kunt bijwonen. Zo wordt je stedentrip extra bijzonder!

 (photo © az1172)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020