Excite

Citytrip Bilbao: Parel van het Baskenland

Bilbao wordt niet voor niets de toeristische parel van het Baskenland genoemd. Deze bruisende stad zal je zeker niet ontgoochelen. Het telt vele stemmige plaatsjes en aantrekkelijke bezienswaardigheden.

Paradijs voor shoppers

Bilbao is het financiële en economische hart van het Baskenland, met de grootste haven van Spanje. Deze regio heeft een typisch zeeklimaat. Met gemiddeld 25 graden is het er nooit broeierig heet, en met 14 graden ook nooit echt koud. Het stadscentrum is een paradijs voor shoppers, en het oude stadsgedeelte lokt met zijn smalle voetgangerssteegjes, zijn vijf voetgangersbruggen en de Santiago kathedraal, vele toeristen.

Van grauwe industriestad tot toeristische trekpleister

Het was ooit anders. Tot de beginjaren tachtig was Bilbao een grauwe industriestad, die op doorreizende toeristen weinig indruk maakte. Toen werd het roer omgedraaid, en werden allerlei initiatieven genomen om de toeristische troeven te herwaarderen. Bilbao is vandaag een bruisende stad waar citytrippers zich nooit vervelen. De Mercado de la Ribera mag, als grootste overdekte markt van Spanje, op het programma van geen enkele citytrip naar Bilbao niet ontbreken.

Guggenheimmuseum lokt citytrippers

Kiezen vandaag steeds meer toeristen voor een citytrip Bilbao, dan heeft het dit hoofdzakelijk te danken aan zijn Guggenheimmuseum. Het museum zelf werd ontworpen door de Canadese architect Gehry, en ligt met zijn oppervlakte van 32500 m² op de oever van de Nervon. Het indrukwekkende gebouw kreeg de vorm van een schip, en toont werk van de meest befaamde Spaanse en internationale kunstenaars. Aan de ingang van het Guggenheimmuseum is de twaalf meter hoge bloemenpuppy van Jeff Koons de blikvanger.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020