Excite

Boek een citytrip naar Brugge

Citytrip Brugge boeken? Niet voordat je meer hebt gelezen over deze prachtstad in Vlaanderen. Zo weet je namelijk precies wat je absoluut niet moet missen als je de Hanzestad bezoekt. Brugge heeft namelijk veel meer te bieden dan je zou verwachten. Een bezoek aan bruisend Brugge zou dan ook hoog op iedere citytrip-lijst moeten staan.

 

De binnenstad van Brugge is tijdens je citytrip natuurlijk niet te missen. Unesco heeft de hele binnenstad op haar werelderfgoed geplaatst. Als je aankomt in Brugge snap je ook precies waarom. Wandelend door hartje Brugge waan je je eeuwen terug in de tijd - en dat gevoel wordt nog eens versterkt als je in een koets door de stad wordt rondgeleid.

 

Liefhebbers van chocola kunnen tijdens hun stedentrip naar Brugge hun hart ophalen. In de hele stad kun je de heerlijkste Belgische chocolade kopen. Daarbij is een hoogtepunt gelegen in Huis de Croon: de Choco Story. In dit museum voor fijnproevers draait alles om chocola. Ontdek hoe de geschiedenis van de chocolade is verlopen en wat de Belgische chocolade zo bijzonder maakt.

 

Na zo'n heerlijke ervaring kun je de chocolade er weer af lopen tijdens het winkelen. Dat kun je in Brugge namelijk ook uitstekend. De belangrijkste merken zijn vertegenwoordigd in de diverse winkelstraten, zoals de Steenstraat en de Zuidzanderstraat. Na afloop van een succesvolle winkelsessie kun je uitgebreid onderuit zakken op één van de terrassen aan de Grote Markt. Hier proef je natuurlijk een echt Belgisch biertje.

 

In mei zijn attractieliefhebbers goed op hun plek in Brugge. Boek je namelijk in deze maand je citytrip, dan kun je de Meifoor meemaken. Dit is de grootste kermis van Brugge, opgesteld op het Beursplein, het Zand, het Simon Stevinplein, in de Hauwerstraat en het Koning Albertpark. De kermis staat een maand, dus heb je uitgebreid de kans om hem te bezoeken.

 (photo © pdbreen)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020