Excite

Een citytrip naar Cordoba: net even anders

Tijdens je citytrip naar Cordoba zal je van de ene verbazing in de andere vallen. De stad heeft alles wat een stedenreis aantrekkelijk maakt. Prachtige historische gebouwen, leuke kleine straatjes, geschiedenis en cultuur, en natuurlijk ook heerlijk eten en drinken en dat meestal in de heerlijke zon.

Geniet van de historie

Tien eeuwen geleden was Cordoba de hoofdstad van Al-Andalus en waren de Moren heerser in een groot deel van Zuid-Europa. Deze Moorse invloeden zijn nog heel duidelijk te zien aan de stad. pronkstuk is de Mezquita. De prachtige moskee uit die tijd. Ook het Alcazar de los Reyes Cristianos is belangrijk voor de geschiedenis. Hier sprak Columbus met de katholieke vorsten aan de vooravond van zijn reis naar Indië. Ga zeker voor de prachtige tuinen en de baden met schitterende mozaïeken. De oude Joodse wijk Judería met zijn kleine straatjes en de synagoge. Allemaal plekken waar de historie je omgeeft. Je voelt je werkelijk deel van die tijd.

Cordoba: ook voor shoppen

Cordoba kent ontelbare kleine souvenirwinkeltjes waar naast snuisterijen en typische toeristische koopwaar ook ambachtelijke producten te koop zijn. Keramiek, leer, hoeden en gitaren voeren de boventoon. In de Joodse wijk met zijn kleine straatjes vind je veel zilver- en goudsmeden en delicatessenzaakjes. In straten als Cruz Conde, Ronda de los Tejares en de Avenida de Gran Capitán vind je de trendy kleding en schoenenzaken. Deze winkelbuurten zijn geen straf om te verblijven.

Eten en drinken

De Moorse invloed is nog steeds merkbaar. Sommige restaurants serveren traditionele en al eeuwenoude Moorse recepten. Restaurants als El Caballo rojo of El Churrasco serveren echte streekgerechten en in de Joodse wijk vind je veel kleine restaurantjes met traditionele Joodse gerechten. Proef ook echte Gazpacho of Salmorejo: de koude soep met olijfolie. De traditionele wijnen hebben een heel eigen smaak die naar de droge sherry toegaat. Bij de desserts overheersen ook de Arabische invloeden, veel met walnoten en honing. Een aanrader is de tapasbar Casa Pepe de Judería in de Joodse wijk.

Citytrip naar Cordoba: waar verblijf je?

Cordoba heeft voldoende hotels van één tot vijf sterren en van direct in het centrum tot aan de rand van de stad of daarbuiten in de heuvels. Een kamer begint rond de 60 euro. Soms is echter de prijs van een viersterrenhorel net zo hoog als een eenvoudige accommodatie. Denk in Cordoba ook eens aan een van de gezellige bed & breakfasts. Het zijn er niet veel, maar ze zijn vaak goedkoper dan vergelijkbare hotels. Ook een jeugdherberg, vakantiewoning of camping is aanwezig.

Reizen naar Cordoba

Hoewel de stad een klein vliegveld heeft, gaan alle internationale vluchten naar het dichtbijgelegen Sevilla.Treinen en bussen brengen je snel naar Cordoba. Rechtstreekse treinreizen zijn vanaf Parijs te boeken, maar reken op meer dan een dag reizen. In Cordoba zelf gaat alles per bus of taxi.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020