Excite

Een citytrip dichtbij biedt veel mogelijkheden

Als je sites over citytrips bezoekt, vind je allerlei prachtige Europese steden en aanbiedingen voor exotische steden. Nederland komt er maar karig af en dat is onterecht. Nederland en België zijn citytrip-landen bij uitstek. Door de geringe reisafstanden ben je zo op de plek van bestemming en er toch helemaal uit. We bespreken enkele toppers.

De grote steden

Wat betreft het gevarieerde aanbod kunnen Amsterdam, Rotterdam, Brussel en Antwerpen zich meten aan andere grote steden in Europa. Shoppen, uitgaan en eten zijn er heel goed mogelijk. Denk echter ook aan steden als Gent, Brugge, Den Haag en Utrecht waar ook volop mogelijkheden zijn voor een kort bezoek. Iedere stad heeft zijn eigen kenmerken en bijzonderheden.

Historische steden

Haarlem, Dordrecht, Delft, Leiden en Leuven zijn steden met een geschiedenis die ver terug gaat. Dat is onder andere aan de prachtige gebouwen te merken. Maar daarnaast hebben de binnensteden ook voldoende in huis om ook op andere gebieden te scoren.

Shopping dichtbij

Een aparte plek op de lijst is voor Maastricht. Deze stad is de shopstad bij uitstek. Leuke winkelstraten en een groot aanbod aan mode, design en vintage met daarnaast de leukste terrassen en geweldige restaurantjes.

De provincie in

Ieder Nederlandse en Vlaamse provincie heeft wel een stad die het waard is om een paar dagen te verblijven. Van Alkmaar, Leeuwarden en Groningen in het noorden. Deventer, Zutphen en Amersfoort in het midden en Venlo, Den Bosch, Breda en Middelburg in het zuiden van Nederland. Denk ook aan de wat kleinere Belgische steden als Knokke of Oostende.

Met de fiets

Het is er minder druk dan in wereldsteden en ook de voorzieningen voor fietsers zijn in bijna alle steden voortreffelijk. Laat de auto dus thuis, neem de trein naar de stad van je keuze en huur bij het station een fiets. Je komt makkelijk overal, reist snel en hebt geen last met parkeren.

Boeken van je citytrip dichtbij

Sites als weekendjeweg.nl, hotels.nl of hotelaanbiedingen.nl geven voor bijna alle genoemde plaatsen voldoende aanbiedingen. De reis kan per auto of trein te boeken via de NS, maar ook alle reisorganisaties uit Nederland en Vlaanderen hebben combireizen en aanbiedingen voor de meeste steden. Afhankelijk van de tijd die je hebt kun je ook een rondreis langs twee of drie steden maken. Voor een citytrip dichtbij zijn er mogelijkheden te over.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020