Excite

Citytrip naar Kroatië: het historische Dubrovnik

Wil jij Kroatië eens echt bekijken? Maak dan een citytrip naar Dubrovnik. Deze stad heeft erg veel te bieden. Een groot voordeel is daarbij ook nog eens dat Kroatië redelijk goedkoop is. Eventueel kun je de stedentrip combineren met andere mooie plekken in Kroatië. Er is immers genoeg te zien in het land.

Dubrovnik is dus een historische stad in Kroatië. De stad is uniek, omdat hij is ommuurd en veel bijzondere pleinen en gebouwen heeft. De oude muren worden gezien als een symboliek voor Dubrovnik en zorgen voor een prachtig uitzicht. De muren werden gebouwd in de tiende eeuw en grote architecten zoals Michelozzo, Dalmatinec en Ferramolino hebben hier aan meegewerkt.

Behalve de muren heeft de stad nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden. Er is de Minceta toren en de Grote Onofrio fontein. Ook zijn er verschillende paleizen in de stad, zoals Sponzapaleis en het Paleis van de Rector, beide gemaakt in de Gotische stijl. En de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart Kathedraal is ook zeker een must voor iedere cultuurliefhebber. De kathedraal dateert uit 1766.

Het is een aanrader om gewoon door de stad te wandelen en alles te bekijken wat je tegenkomt. Ieder gebouw heeft iets speciaals. Ook zijn er erg veel musea die je kunt bezoeken om meer over de stad en het verleden ervan te weten te komen. Je kunt ook goed winkelen in Dubrovnik. Vooral Placa is een prachtige winkelstraat gebouwd in de twaalfde eeuw, die ook veel bars en cafés bevat. Je kunt er dus ook goed uitgaan aan het einde van de dag.

 (photo © L. Richard Martin, Jr.)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020