Excite

Maak een citytrip naar het Marokkaanse Fez

Maak een mooie citytrip naar Fez. Deze stad heeft erg veel te bieden voor de toeristen die van cultuur houden. Fez is een mooie stad en moet je als reisliefhebber toch echt eens gezien hebben. Ga dus ook naar Marokko en ontdek Fez zelf!

Koningsstad

Fez is de op twee na grootste stad van Marokko en zeer centraal gelegen in Noord-Marokko. De stad wordt gezien als één van de vier koningssteden van Marokko. De andere koningssteden zijn Rabat, Marrakesh en Meknes. Fez is al jaren een belangrijk historisch en spiritueel centrum van het land.

Cultureel centrum

Ook is het een belangrijk cultureel centrum en komen er jaarlijks vele toeristen op af. Er zijn erg veel musea en je komt alles te weten over de geschiedenis van Marokko en de stad Fez. Ook zijn er kunstmusea die de moeite waard zijn.

Middeleeuwse stad

Fez is een van de grootste middeleeuwse steden ter wereld. Er hangt een middeleeuwse en islamitische sfeer, die zeer uniek is. Er zijn talloze moskeeën, handelshuizen, stoombaden en fonteinen. De stadsmuren en stadspoorten van de stad zijn intact. Het bekendste gebouw is de Medersa Bou Inania en wordt gezien als het spectaculairste gebouw van Marokko. In de steegjes lopen veel ambachtslieden die hun goederen verkopen. Een stadswandeling maken is dan ook meer dan de moeite waard.

Heerlijk eten

In Fez kun je heerlijk eten. De Marokkaanse keuken wordt door velen gezien als één van de beste ter wereld. Overal vind je eetgelegenheden. Vraag ook eens aan de medewerkers welke gerechten zij je aanraden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020