Excite

Citytrip naar Genève: top 5 bezienswaardigheden

Er is meer te doen in Genève dan alleen een bankrekening openen of dure auto's bekijken. De stad in het Franstalige deel van Zwitserland heeft je genoeg te bieden. Met deze top 5 aan bezienswaardigheden heb je vast een geslaagde citytrip naar Genève.

Het Meer van Genève

De beroemdste en de grootste attractie van de stad is waarschijnlijk wel het Meer van Genève. De stad is gelegen aan de rand van het meer, juist op de plek waar de rivier overgaat in het grootse meer. Wanneer je over de boulevard loopt, heb je een prachtig uitzicht over het meer en op de 140 meter hoog spuitende fontein die vanuit bijna elke hoek van de stad te zien is.

De Mur des Réformateurs

Een opvallend kunstwerk in de straten van Genève is de Mur des Réformateurs, oftewel de Muur van de Reformateurs. Dit kunstwerk bestaat uit levensgrote beelden van de voormannen van de Reformatie en werd geplaatst naar aanleiding van de geboortedag van reformateur Calvijn. Geheel in stijl oogt het kunstwerk wat streng en zal daarom niet bij iedereen in de smaak vallen.

Les Pâquis

Een wijk vol levendigheid in Genève is de wijk Les Pâquis. Hier vind je een wirwar aan restaurantjes, cafés, barretjes en nachtclubs. De ideale locatie om even bij te komen en te genieten van het goede Zwitserse leven dus.

Cathédrale Saint-Pierre

Een opvallend gebouw in Genève is de kathedraal van Saint-Pierre. Niemand minder dan Calvijn nam zijn intrek in deze kathedraal. Genève was immers een belangrijk toevluchtsoord tijdens de Reformatie. Tegenwoordig heb je een prachtig uitzicht over de stad vanaf de toren van de kathedraal. Ben je geïnteresseerd in archeologie en geschiedenis? Vergeet dan niet het museum bij de kerk te bezoeken.

Verenigde Naties

In Genève kun je ook een bezoekje brengen aan het hard van de wereldpolitiek: de Verenigde Naties. Wanneer je een bezoekje brengt aan het VN-complex krijg je tijdens de rondleiding de grote conferentiezaal te zien. Bovendien krijg je uitleg over het werk van de VN in de wereld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021