Excite

Drie stedentips voor een citytrip naar Griekenland

Als je voor een citytrip naar Griekenland gaat, zul je veel archeologische bezienswaardigheden tegenkomen. Maar daarnaast heeft iedere stad zijn eigen karakter.

De metropool: Athene

Athene is niet alleen de hoofdstad van Griekenland maar ook het culturele centrum. Als je van musea en voorstellingen houdt dan moet je zeker Athene aandoen tijdens je citytrip naar Griekenland. Maar ook biedt de hoofdstad van Griekenland een bruisend nachtleven en de mogelijkheden om lekker te winkelen. Verder barst het in deze dynamische stad van de bezienswaardigheden waarvan de Acropolis wel de bekendste is. Het pure Griekse volksleven kom je tegen in de wijk Pláka. Je kunt wel zeggen dat Athene een stad van tegenstellingen is en voor iedere reiziger wel wat heeft te bieden.

De handelsstad: Argos

In het Griekse wijngebied vind je Argos. Het was ooit een van de machtigste steden van Griekenland. Je vindt er dan ook veel herinneringen uit de Oudheid terug in de vorm van gebouwen. Er is een kasteel, ruïnes uit de Romeinse tijd en een eeuwenoud Grieks theater. Losse archeologische vondsten kun je bekijken in het archeologische museum. Als je denkt dat Argos nu is ingeslapen, dan heb je het mis. Het is een moderne en levendige handelsstad.

De tweede stad: Thessalonki

Met ruim 700.000 inwoners is Thessalonki de tweede stad van Griekenland. Het is net als Argos een handelsstad, maar heeft nog een paar bijzondere eigenschappen. Het is een broedplaats van artistieke talenten en er zijn dan ook verschillende culturele evenementen, zoals een jaarlijks filmfestival. Net als de andere steden vind je hier ook veel archeologische bezienswaardigheden terug. En wil je stappen tijdens je citytrip naar Griekenland, ga dan 's avonds naar de boulevard. Daar tref je dan het uitgaansleven aan van Thessalonki.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020