Excite

Drie tips voor een citytrip naar IJsland

Net onder de poolcirkel en omringd door de Atlantische Oceaan ligt IJsland. Een bijzondere plek dus om op vakantie te gaan. Behalve de bijzondere ligging heeft het eiland zelf ook nog spannende natuurfenomenen. Denk maar aan de geisers, de gletsjers en de vulkaanuitbarstingen van de afgelopen jaren. Maar wil je tijdens een bezoek aan IJsland eens de steden bezoeken in plaats van de beroemde natuur, dan is er ook zeker genoeg te doen. Tips voor steden voor een citytrip zijn onder andere de hoofdstad van IJsland Reykjavik, met daarnaast Selfoss en Akureyri.

Reykjavik: een bijzondere geografische ligging

De meest noordelijke hoofdstad van de wereld en de meest westelijke hoofdstad van Europa. Als je van uitersten houdt dan moet je hier zeker naar toe. Behalve de bijzondere ligging stroomt er ook nog eens een rivier door de stad waar de topzalmen van IJsland doorheen zwemmen. Leuk, maar misschien wil je liever uitgaan en shoppen? Dat kan ook prima in Reykjavik. Houd er wel rekening mee dat de alcoholische drankjes in de kroeg en restaurants vrij duur zijn. Wil je tijdens je citytrip naar IJsland langs Reykjavik? Kijk dan voor meer informatie op www.reykjavik.nl.

Selfoss: omgeven door groene weides

In plaats van een rivier met zalm door de stad vind je hier het walhalla voor de melkkoe in de vorm van groene weides rondom de stad. Selfoss verdient zijn geld dan ook al vanaf 1930 met melk. Dit oorspronkelijke boerendorp had in 1900 maar veertig inwoners. Nu is het uitgegroeid tot een provinciestad met zesduizend mensen. Een deel van de inwoners van de hoofdstad Reykjavik komt hier wonen om de drukte van hun oorspronkelijke woonplaats te ontvluchten. Misschien is het ook voor jou een mooi moment om tijdens je citytrip in IJsland even uit te rusten van Reykjavik. Als je op www.tripadvisor.com op 'Selfoss' zoekt, vind je meer informatie. Let er wel op dat er ook een waterval op IJsland is die ook Selfoss heet, maar heel ergens anders ligt.

Akureyri: de stad voor de tuinliefhebbers

Ze wonen vlak bij de Poolcirkel maar toch spelen de inwoners van Akureyri het klaar: ze hebben prachtige tuinen. Misschien komt het wel door de positieve invloed van de mooie botanische tuin die de stad zelf heeft. Maar behalve bijzondere planten bekijken, kun je bij Akureyri ook golfen en 's winters skiën in de omliggende bergen. 's Avonds kun je in deze stad prima uit eten en uitgaan. Wil je naar Akureyri tijdens je citytrip naar IJsland, surf dan voor tips naar deze website: www.visitakureyri.is/en.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020