Excite

Doe een citytrip Istanbul

Een citytrip Istanbul is een ware belevenis. Deze sprookjesachtige stad behoort in het westen toe aan Europa en in het oosten aan Azië. Het is tevens de voormalige hoofdstad van drie opeenvolgende wereldrijken: het Romeinse, het Byzantijnse en het Osmaanse.

Je zou denken dat een stad met zoveel historie vooral cultureel ingesteld is. Zeker, je kunt er je hart ophalen als cultuurliefhebber. Istanbul is tegenwoordig echter ook een zeer moderne stad. Daarbij heb je er verschillende parken en pleinen die je kunt bezoeken.

Ook de bazaars in Istanbul zijn de moeite van een bezoek waard tijdens je citytrip. Je hebt hier de boekenbazaar, de grote bazaar en de Egyptische bazaar. Deze drie liggen vrij dicht bij elkaar, dus kun je van elk van de bazaars goed de sfeer proeven.Natuurlijk zijn er ook nog de talloze moskeeën, zowel onder als boven de wereldberoemde rivier de Bosporus, die de stad in tweeën deelt.

Alhoewel het in de zomer erg warm kan zijn in Istanbul, moet je er tijdens je stedentrip wel rekening mee houden dat er kledingvoorschriften gelden in de moskeeën. Wil je één van de moskeeën bezoeken, dan moet je als vrouw bijvoorbeeld je haren bedekken. Zorg dus dat je een doek meeneemt en lees vooraf de kledingvoorschriften, zodat je bent voorbereid.

Eigenlijk is er nog veel te veel te vertellen over Istanbul. Het beste kun je zelf ervaren wat deze prachtige stad je te bieden heeft. Boek dus binnenkort je citytrip naar Istanbul en laat je betoveren door de sprookjesachtige sfeer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020