Excite

Citytrip Kopenhagen: Op bezoek bij De Kleine Zeemeermin

Citytrip Kopenhagen. De Kleine Zeemeermin is ongetwijfeld de bekendste attractie van Kopenhagen. Maar er is beslist veel meer te beleven in de hoofdstad van Denemarken. Kopenhagen staat bekend om zijn bruisend nachtleven. Er zijn de vele gerenommeerde musea, en liefhebbers kunnen er uitgebreid schoppen.

Geen historisch stadscentrum

Citytrip Kopenhagen. Kopenhagen heeft een wel erg bewogen geschiedenis achter de rug. In de achttiende eeuw werd het door een brand vrijwel volledig verwoest, en in 1807 deden de Britten dat nog eens over. Daardoor moet Kopenhagen het vrijwel zonder historisch stadscentrum stellen. Kunstfanaten kunnen er hun hart ophalen met de vele architecturale paleizen, zijn gerenommeerde musea en kunstgalerijen. Shoppen kan men in een van de langste winkelstraten ter wereld met zijn ontelbare (klasse) restaurants, bars en gezellige terrasjes.

Het Tivolipark in hartje stad

Een van de blikvangers is ongetwijfeld het Tivolipark in hartje Kopenhagen. Naast de schitterende attracties, telt dit park vele zeldzame bomen, planten en bloemen. Deze Tivoli Tuinen doen hun naam alle eer aan. De meerderheid der bezoekers komt ongetwijfeld voor de vele attracties, waaronder de hoogste zweefmolen ter wereld. Met zijn hoogte van maar liefst tachtig meter, biedt deze een indrukwekkend beeld over de stad. Voor de grootste durvers is er De Duivel, een indrukwekkende achtbaan met verschillende loopings. Oudere bezoekers genieten ongetwijfeld van het Pantomime Theater, en voor liefhebbers van klassieke muziek is er de concertzaal van het park. De schitterende Japanse tuin en de Chinese tempel zijn andere hoogtepunten van het Tivolipark. Zaterdag wordt traditioneel afgesloten met een spetterend vuurwerk even voor middernacht en over een belangrijk deel van de stad te zien.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019