Excite

Citytrip naar sprookjesachtig Kopenhagen

Een citytrip naar Kopenhagen is een echte aanrader. De stad in Denemarken heeft heel veel te bieden. Het is sowieso de stad waar sprookjesschrijver Hans Christian Andersen bekend is geworden. Een van de bekendste bezienswaardigheden heeft ook met deze schrijver te maken, namelijk het Beeldje van de Kleine Zeemeermin. Het beeldje is ontzettend klein, maar het is natuurlijk wel speciaal om het gezien te hebben.

Kopenhagen heeft nog meer bijzondere beelden, van sprookjesfiguren als draken en fantasiewezens. Het is leuk om de beelden in Kopenhagen te bekijken tijdens een stedentrip. Ook zijn er ontzettend veel interessante musea in de stad, waaronder het museum van Hans Christian Andersen. In dit museum komen de sprookjes werkelijk tot leven. Erg leuk voor iedereen die is opgegroeid met de bekende sprookjes.

Voor echte winkelliefhebbers is Kopenhagen een waar paradijs. Er zijn veel winkels in talloze prijsklassen en het winkelgedeelte is geheel autovrij. Je kunt er eindeloos shoppen in kledingwinkels of de vele designzaken bekijken. Als je even tot rust wilt komen, ga je naar de Nyhavn, waar je allerlei leuke terrasjes kunt vinden. Het is hier niet goedkoop, dus houd hier wel rekening mee.

Wil je even iets compleet anders? Ga dan naar het Danmark's Akvarium. In dit aquarium vind je allerlei verschillende soorten vissen. Erg bijzonder om eens te bekijken. Ook kun je een dagje naar de dierentuin of naar de pretparken Tivoli en Dyrehavsbakken. Let wel op, deze zijn niet het gehele jaar geopend.

(photo © Xinqou)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020