Excite

Ga op citytrip naar Kopenhagen

Ga op citytrip naar Kopenhagen en ontdek de prachtige stad. Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en heeft erg veel te bieden voor de toeristen.

Wanneer je door Kopenhagen wandelt zul je al meteen merken dat mensen doorgaans erg vriendelijk zijn. Ook zijn de meeste mensen erg goed in Engels en dit maakt het communiceren natuurlijk een stuk gemakkelijker. Houd er wel rekening mee dat Kopenhagen aan zee ligt en dat het hierdoor soms wat koud kan zijn.

Een leuke wandeling is van centraal station naar het Beeldje van de kleine Zeemeermin. Je loopt dan eerst langs pretpark Tivoli om vervolgens het stadscentrum in te gaan en alle winkels te bekijken. Er zijn enorm veel kledingzaken. Daarna kom je voornamelijk winkels tegen voor de inrichting van je woning. Ook zul je onderweg kerken, musea en interessante beelden tegenkomen.

Drink iets bij Newhavn, de gezellige en sfeervolle haven vol vrolijke kleuren. Vooral op zonnige dagen kun je hier goed zitten. De prijzen zijn hier wel zeer hoog, dus houd dit goed in de gaten.

Tijdens je stedentrip naar Kopenhagen is het ook goed mogelijk om andere steden te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar het Zweedse Malmö, dat heel gemakkelijk met de trein te bereiken is en waar je duidelijk het verschil tussen beide steden kunt zien.

Kopenhagen heeft ook erg veel leuke musea. Ga zeker eens naar het museum over sprookjesschrijver Hans Cristian Andersen. Hier kun je de verschillende sprookjes vinden die verteld worden in meerdere talen. Ook kun je er eventueel een leuk sprookjesboek kopen om alles nog eens rustig door te lezen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019