Excite

Leuk: citytrip Leuven!

Citytrip Leuven - niet het eerste waar je aan denkt voor je volgende stedentrip. Toch is de hoofdstad van Vlaams-Brabant een leukere stad dan je zou denken. Leuven mag dan minder bekend zijn dan steden als Antwerpen en Brugge, het heeft verrassend veel te bieden voor elke citytrip.

Allereerst is daar de cultuur. Leuven heeft prachtige historische gebouwen. Zo heeft de universiteit een eeuwenoude geschiedenis. Net als de universiteit is het indrukwekkende gotische stadhuis van Leuven gebouwd rond de vijftiende eeuw. Na die periode werd de Grote Markt aangelegd, net als de Sint Pieterskerk. In deze kerk kun je het bekende schilderij 'Het laatste avondmaal' van Dirk Bouts bewonderen.

Bovenstaande monumenten zijn tijdens je citytrip Leuven niet te missen als je de historische wandelroute volgt. Je bezoekt bovendien ook het Sint-Donatiuspark met de restanten van een oude stadsmuur en een vestigingstoren. Niet toe aan cultuur? Dan kun je in Leuven ook heerlijk onderuit zakken op een terrasje, bijvoorbeeld op de gezellige Grote Markt.

Een mooie omschrijving van Leuven is 'de oude dame met het jonge hart'. Zoals gezegd kom je tijdens je stedentrip in Leuven veel oude gebouwen tegen, maar zoals het 'jonge hart' doet vermoeden, zijn de inwoners van Leuven jong van geest. Mede dankzij de universiteit is Leuven namelijk een studentenstad met voldoende uitgaansgelegenheden.

Tijdens je citytrip naar Leuven hoe je je over vervoer niet druk te maken. Alles in Leuven is namelijk op loopafstand te vinden. Je hebt dus geen metro's, bussen of fiets nodig. Een rustig weekend Leuven is daarmee goed te doen; je kunt de hoogtepunten van de stad op je gemak bekijken. Heb je toch niet alles kunnen zien? Geen nood, want je kunt naar Leuven altijd terugkeren tijdens je volgende citytrip - iets wat dan ook veel bezoekers elk jaar weer doen.

 (photo © Naufragio)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020