Excite

Citytrip naar Londen? Tips genoeg

Wie eenmaal in Londen is geweest, weet vaak nog niet waar een tweede keer naar toe te gaan. Laat staan als je voor het eerst naar deze wereldstad reist. Dan zijn tips echt onmisbaar. Lees hier wat suggesties

Start met een wandeling

Begin bij de Big Ben en steek daar de Thames over. Wanneer je dan langs de rivier loopt, kom je achtereenvolgens bij the Houses of Parliament, the London Eye, St. Pauls Cathedral en de Tower Bridge. Je weet dan hoe de beeldbepalers van Londen er in het echt uitzien. Het reuzenrad, the Londen Eye, doet een half uur over een rondje. Bij helder weer kun je werkelijk elke wijk van Londen goed zien.

Het centrum is voor het shoppen

Trek er maar een paar dagen voor uit, want Londen kent kilometers winkelplezier. Start in Oxford Street bij het prachtige Selfridges waar van alles te koop is. Hetzelfde geldt voor het statige Harrods. Ze verkopen van alles alleen de topmerken. Duur dus. Wie gaat voor goedkoper, maar toch trendy, koopt bij de Topshop. Voor de echte Versace, DKNY of Armani kun je in Bond Street terecht. De wijk Shoreditch is voor de originele shopper. Ook Soho en Camden zijn leuke winkelwijken met veel galeries, modewinkels en vintageshops. De marktliefhebbers mogen Portobello Road zeker niet overslaan. Bij regen doe je Westfield Londen aan: het grootste overdekte winkelcentrum van Europa met ook alle bekende merken. Met dertig hectare heb je hier ongetwijfeld voldoende winkelplezier.

Londen is musical en nog veel meer

Het trendy West End is de theaterwijk van Londen. Wie in Nederland een musical heeft gemist, kan hier nog terecht, want ook alle oude musicals worden er nog steeds opgevoerd. Kunst bekijken? Ook dat kan. De meeste musea zijn gratis en er is een keur aan onafhankelijke galerieën voor allerlei vormen van kunst. Het British museum is zo groot dat de Eye Opener rondleidingen aan te bevelen zijn. Ze duren 50 minuten en voeren je langs de highlights van het grootste museum ter wereld. Voor moderne kunst is Tate Modern een must. Uit iedere periode is kunst te zien. Monet, Dali, Warhol, Picasso, ze hangen er allemaal. Aanraders zijn verder het Sciencemuseum, het Sherlock Holmes Museum of ga naar Buckingham Palace.

Londen is geweldig eten

Van welk eten je ook houdt, in Londen vind je een toprestaurant dat het serveert. Er is zoveel keuze. Van 'Fish and Chips' tot driesterrenrestaurants zoals dat van Gordon Ramsey. Een andere tv-kok, Jamie Olivier, heeft in Londen de eerste van zijn Fifteen keten opgezet. Een prima restaurant waar alleen dagvers gekookt wordt. Voor de vegetariërs zijn Greens & Beans of Carnevale aanraders. Wie een goede keuze wil maken, bekijkt vooraf Dinnersite.co.uk. Daar vind je 3.500 restaurants in Londen.

Je citytrip naar Londen is door deze tips misschien wat makkelijker te plannen. Veel plezier in deze prachtige stad!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019