Excite

Een citytrip naar Londen met de trein

Met de komst van de kanaaltunnel is het reizen naar Engeland niet alleen meer voorbehouden aan het vliegtuig of de boot. Londen is nu ook met de trein te bereiken.

Londen per trein: de voordelen

Zonder al te veel wachttijden reis je met de Eurostar van Amsterdam, Schiphol of Rotterdam via Brussel en de kanaaltunnel naar Londen. De trein maakt gebruik van de hoge snelheidslijn en daarom is het mogelijk binnen vijf uur in het centrum van Londen te staan. Dat laatste is ook een voordeel, want je hoeft niet 'extra' te reizen na aankomst.

De Eurostar: van comfort tot luxe

De Eurostar-trein ken drie klassen. De eenvoudigste is de Standard klasse. Je checkt een half uur van te voren in Brussel in. En eenmaal in de trein haal je je eten of drinken in het bar-rijtuig. Wie het wat luxer heeft boekt Standard Premier. Deze klasse kent ook een check in tijd van een half uur, maar je hebt een luxere zitplaats met stopcontact en wifi. Bovendien worden de maaltijden naar je toe gebracht. De meest luxe klasse is de Business Premier klasse waarbij je slechts tien minuten van tevoren hoeft in te checken. Bovendien heb je een gereserveerde luxe zitplaats en bij de prijs inbegrepen is een maaltijd die door topkok Alain Roux is samengesteld. De prijs is afhankelijk van de klasse en hoe vroeg je boekt. Een enkele reis van net onder de 50 euro is al mogelijk.

Hotels in Londen

Als echte wereldstad heeft Londen natuurlijk voldoende hotels in allerlei prijsklassen. Deze zijn gelijk bij NS hispeed of Eurostar te boeken via booking.com. Er zijn ook steeds meer reisorganisaties die combireizen in het pakket hebben. Let daarbij op de aanbiedingen. Het is ook mogelijk alleen de treinreis te boeken en zelf op zoek te gaan naar je hotel.

Een citytrip naar Londen met de trein maakt dat je snel, goedkoop en uitgerust op de plaats van bestemming aankomt om daar gelijk met je programma te beginnen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020