Excite

Citytrip naar hoofdstad Luxemburg

Een citytrip naar Luxemburg is absoluut de moeite waard. Er zijn veel bezienswaardigheden en mensen zullen zich er doorgaans prima vermaken!

Luxemburg is de hoofdstad van het gelijknamige land Luxemburg. De stad werd gebouwd op een steile rots en is een oude verdedigingsstad. Luxemburg heeft een unieke uitstraling en sfeer, waardoor mensen graag de stad bezoeken. Ook heeft Luxemburg een internationale sfeer, omdat ongeveer één derde van de bewoners uit het buitenland komt. Hierdoor kun je veel verschillende eettentjes in Luxemburg vinden, afkomstig uit diverse landen.

Luxemburg kent ook veel verschillende bezienswaardigheden, zoals de Adolfsbrug, de bekendste boogbrug van Luxemburg. Ook de moeite waard is het Fort Thüngen, een militair bouwwerk uit 1732. Bij het paleis Palais Grand-Ducal kun je zien hoe de soldaten er de wacht houden. Ook de moeite waard is het Stadhuis van Luxemburg, dat een boeiende geschiedenis kent, die teruggaat tot 1795.

Ontspanning is er ook genoeg te vinden in Luxemburg. Zo kun je bijvoorbeeld naar het totaalcomplex La Coque, waar je allerlei activiteiten kunt doen. Zo kun je er sporten en massages krijgen. Het uitgaansleven in Luxemburg is ook zeer goed. Er zijn talloze restaurants, bars en pubs. Ook zijn er enkele theaters en bioscopen waar je terecht kunt voor een gezellige avond. Natuurlijk kun je ook prima shoppen in Luxemburg. Er zijn verschillende winkels waar je terecht kunt.

Een stedentrip Luxemburg heeft dus veel te bieden. Eventueel kun je de stad zelfs nog uit om de natuur op te zoeken. Maak daar een wandeling of fietstocht en ontdek het land op een geheel andere manier!

 (photo © jepoirrier)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020