Excite

Drie verschillende steden voor een citytrip naar Marokko

Marokko is een prachtig en veelzijdig land dat veel heeft te bieden. Wil je een citytrip naar Marokko maken dan heb je keus uit verschillende interessante steden. De volgende drie Marokkaanse steden hebben ieder een eigen karakter. Misschien zit er de juiste bestemming voor je bij, of je bezoekt ze alle drie.

De hoofdstad Rabat: het authentieke Marokkaanse leven

Wil je Marokko goed leren kennen dan moet je zeker de hoofdstad Rabat bezoeken. Hier vind je meer dan een miljoen inwoners en heel veel historie. Zoals de eeuwenoude begraafplaats Chellah, de toren van Hassan en het Mausoleum van Mohammed V. Wil je tijdens je citytrip naar Marokko liever gaan shoppen, bezoek dan de Medina van Rabat. Hier winkel je tussen de lokale bevolking en vind je puur Marokkaanse spulletjes. Het Marokkaanse leven kun je verder ontdekken in de pittoreske wijk Kasbah des Oudaias. Een dagje strand kan ook, want Rabat ligt aan zee.

Marrakech: levendig en toeristisch

Veel meer toeristisch dan Rabat is de Marokkaanse stad Marrakech. Maar hier vind je dan ook een prachtige 'soek' en straatartiesten. Heb je altijd al eens een slangenbezweerder in actie willen zien dan moet je naar het plein 'Djemaa el Fna'. Als je tijdens je citytrip ook eens lekker tot rust wilt komen, laat je dan eens verwennen in een spa: www.lesbainsdemarrakech.com.

Casablanca: bruisend en bekend van de film

De grootste stad van Marokko is Casablanca. Ooit speelde de stad in de jaren veertig een hoofdrol in een Hollywoodfilm met Humphry Bogart en Ingrid Bergman. Veel mensen van de oudere generaties associëren de naam Casablanca nog met deze film. Inmiddels is Casablanca de economische hoofdstad en de grootste stad van Marokko. Toch vind je hier nog steeds de gezellige smalle straatjes met winkeltjes. Net als prachtige bezienswaardigheden zoals een van de grootste moskeeën ter wereld: de Hassan II-moskee. En wil je lekker naar het strand tijdens je citytrip naar Marokko dan ben je prima op je plek in deze bruisende badplaats.

Wil je meer informatie over de steden in Marokko kijk dan op www.visitmarocco.com.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020